Menu:

Wicca en liefde

Ik vind het belangrijk dat er een pagina is op de site waar mijn mening over wicca en relatie's besproken worden omdat er veel vragen aan me gesteld worden erover.

Ouders

Heb je Christelijke of anders gelovende ouders, dan kan het worden of zelfs geinteresseerd zijn in wicca behoorlijk wat problemen opleveren. Ikzelf heb atheistische ouders (ongelovig) en heb relatief weinig problemen gehad. Nadat ik alles goed had uitgelegt besloten ze om mijn geloof te respecteren (niet accepteren, ze vinden het allemaal maar raar wat ik geloof en willen er weinig tot niets van weten). Wat jij moet doen kan ik niet zeggen, dit ligt volkomen aan je ouders en jullie relatie. Ik denk dat de tijd van onderduiken en stiekeme rituelen nu voorbij moet zijn en dat elke heks uit moet kunnen komen voor haar geloof. Noem hekserij liever wicca als je met je ouders erover spreekt en vermijd termen als: book of shadows en athame, gebruik liever woorden als: wicca-bijbel en ritueel-mes. Ookal geven deze woorden de echte betekenis niet goed weer, het helpt mensen begrijpen waar je mee bezig bent. Wel of niet vertellen; het is je eigen keus. Uiteraard wil ik je altijd helpen en advies geven.

Vrienden

Dit heb ik nooit moeilijk gevonden. Mijn vrienden zijn heel erg open mensen en vonden het juist erg interessant, ik werd op feestjes ineens het meest besproken persoon en dat had zo z'n voor en nadelen. Mijn vrienden luisterden heel goed naar me en begrepen mijn standpunt. We hebben het er weleens over, maar we hebben er nooit ruzie of problemen om gehad. Dit is toch wel in elke situatie weer verschillend. Overweeg heel erg goed of je dit wil vertellen aan je vrienden en zoja, dan welke wel en welke niet? Dingen kunnen heel anders uitpakken dan verwacht, dus kom er niet te snel mee. Laat ze eens wat lezen over wicca, en vraag wat ze ervan vinden. Als de reactie positief is, kun je ze het prima vertellen. En anders? Wacht er mee. Sommige mensen hebben moeite om andere religies te accepteren en begrijpen. Geef ze tijd om aan het idee te wennen. Vergeet niet dat zodra een aantal mensen weten dat je een wiccan bent, dat dat je heel erg interessant maakt voor andere mensen in je omgeving. Niet alle heksen kunnen daar evengoed mee omgaan. Sommige gaan ermee te koop lopen, vinden zichzelf stoer. Dit moet je ten alle tijden voorkomen, hoe moeilijk het ook is. Vergeet niet dat er in de wetten staat dat wicca niet is om mee te pronken! En natuurlijk zijn er ook mensen die helemaal niet zo blij zijn met een heks in de buurt. Als je het nodig vind jezelf te verdedigen tegen negatieve reacties dan moet je dat doen. Ik heb gevochten tegen vooroordelen en koppigheid van mensen, en ik spreek dus uit ervaring als ik zeg dat het niet makkelijk is. Ik heb besloten dat mijn strijd voorbij is. Als mensen nu naar me komen en me negatief aanspreken over wicca, dan draai ik me om en loop weg. Ik vind het simpelweg de energie niet meer waard. En weer; aan jou de keus.

Liefdesrelaties

Ik heb verschillende ervaring met wicca en relaties. Toen ik heks werd had ik al geruime tijd een relatie. Toen mijn vriend hoorde dat ik heks was, wilde hij het ook worden. Ik heb hem geholpen met de inwijding en het schrijven van een eigen book of shadows en heb hem het aller fundamenteelste geleerd. Echter, na een tijdje leek het erop dat hij wicca gebruikte als pronkmiddel op school om "cool" gevonden te worden. Na anderhalf jaar heb ik de relatie verbroken wegens zijn absurde gedrag tegenover zijn vrienden die hij behandelde als heiligen en mij behandelde hij als vijfde op zijn "belangrijke dingen lijstje" zoals ik dat altijd noem. Ik kon er niet meer tegen. Ik heb hem sindsdien nog een paar keer gesproken, soms met ruzie, soms in vrede. Nu gaan we beide onze eigen weg. Ik hoor van vrienden af en toe dat hij nogsteeds wicca gebruikt als pronk-middel, dit doet mij heel veel verdriet. En maakt dat ik spijt heb dat ik hem ooit met wicca heb laten kennismaken.

Bega dus niet dezelfde fout als ik. Vertel het je vriend/vriendin liever of helemaal in het begin van jullie relatie (het liefst nog voordat jullie wat krijgen) en leg het zo goed uit als je dat maar kan of zeg het pas na hele lange tijd.

Wicca en seks

Voor heksen totaal geen taboe. Heksen praten vaak erg open over seks met elkaar. Seks is een essentieel onderdeel van ons bestaan, zonder seks zou de mens allang zijn uitgestorven. Seks is natuurlijk, dieren en zelfs planten hebben seks, dus waarom mensen niet? Al is het wel belangrijk dat je er enigszins discreet mee om moet gaan. Loop dus niet over straat schreeuwend: "Ik ben een heks en ik wil seks!" Seks word over het algemeen in de heksenwereld beschouwd als een soort magie. Als iets spiritueels. Seks moet gekoesterd worden, speciaal zijn. Het is het ultieme bewijs van liefde voor een ander. Wij hebben geen regels als: geen seks voor het huwelijk, maar vinden ook niet dat een kind van 10 al seks moet hebben. Mensen beginnen eraan als ze er zelf klaar voor zijn, alles wat we als ouders kunnen doen; is ze van tevoren uitleggen wat er allemaal bij komt kijken. Wij zijn over het algemeen ook niet tegen "one night stands", zolang er maar respect voor elkaar is en er op een goede manier met elkaar word omgegaan. Seks is intiem, en is zeker niet iets waar je jezelf voor moet schamen. Seks is heerlijk, dus geniet ervan als je er klaar voor bent!

Alles op deze web-site is mijn visie op Wicca, dus niet zoals alle heksen over dingen denken. Dingen die ik vind of doe, houden dus niet onmiddelijk in dat alle heksen dat ook vinden of doen, tenzij anders vermeld