Menu:

Volle Maan

Op deze pagina vertel ik over het volle maanritueel.

Het volle maan ritueel word bijna door alle heksen gedaan. De bedoeling is dat je met je ritueel de Godin eert, en na een volle maan ritueel zijn spreuken krachtiger dan anders. Uiteraard word een volle maan ritueel alleen gedaan als het volle maan is. Omdat het een beetje lastig is om steeds uit te rekenen, staat er op de kalender van deze site voor de rest van dit jaar precies wanneer het volle maan is.

Veel heksen bakken speciale koekjes voor volle maandagen en het is gewoonte dat er limonade word gedronken. Het recept voor de koekjes volgens Scott Cunningham vind je verderop deze pagina.

Hier zal ik een voorbeeld geven van een volle maan ritueel van Scott Cunningham. Waarom ik zoveel van zijn methoden gebruik, word later op deze site uitgelegt.

Volle maan ritueel

Doe dit s'nachts, in het zicht van de maan als dat mogelijk is. Er horen koekjes, witte bloemen, zilver en andere maan simbolen aanwezig te zijn op het altaar. Een quartz kristal kan ook op het altaar geplaatst worden. Of, als je dat liever hebt, gebruik de ketel (of een kleine witte of zilveren kom) gevuld met water. Plaats iets van zilver in het water. Steek de kaarsen en de wierook aan, en sticht de cirkel. Ga voor het altaar staan en roep de God en Godin op. Staar naar de maan (als dat mogelijk is). Voel haar energien in je lichaam zinken. Voel haar koele, Godinnenlijke energie je wassen met haar kracht en liefde. Zeg deze of hierop lijkende woorden:

Wondrous Lady of the Moon, You who greets the dusk with silvered kisses, Mistress of the night and all of magicks, who rides the clouds in blackened skies, and spills light upon the cold Earth; O Lunar Goddes, Cresented-One, Shadow maker and shadow breaker; Revealer of mysteries past and present; Puller of seas and ruler of women; All-wise Lunar Mother, I greet your celestrial jewel at the waxing of its powers With a rite in Your honor. I pray by the moon, I pray by the moon, I pray by the moon.


(Wonderlijke Vrouw van de Maan, U die de schemering groet met verzilverde zoenen. Meesteres van de nacht en alle magie, die rijdt op de wolken in zwarte hemelen, en die licht morst op de koude Aarde; O Maan Godin, Wassende. Schaduw maakster en schaduw breekster; Onthulster van mysteries van vroeger en nu. Trekster van de zeeen en heerster van vrouwen; Wijze Wassende Moeder, ik groet uw hemelse juweel op het hoogste van zijn macht. Met een ritueel in Uw eer. Ik bid bij de Maan. Ik bid bij de Maan. Ik bid bij de maan.)

Blijf "I pray by the Moon" (of ik bid bij de Maan) zeggen zo lang als je wil. Visualiseer de Godin als je dat graag wil, bijvoorbeeld als een lange, robuste vrouw die zilveren juwelen draagt en in witte kleding is gehuld. Haar ogen lachen, Haar huid zijn maanstralen waar ze ook gaat. Ze glimt. Nu is het tijd voor magie van ieder soort. Volle maandagen zijn ook perfecte dagen voor meditatie, spiegelmagie en psygische werken. Dranken als limonade, melk en witte wijn kunnen gedronken worden na het ritueel. Koekjes (cresent cakes) zijn ook traditioneel. Dank de God en Godin en sluit de cirkel. Het is geschied.

Recept voor "Wassende koekjes"

Benodigdheden:

1 kopje amandelen

1 1/4 kopjes bloem

1/2 kopje poeder suiker

2 druppels amandel extract

1/2 kopje zachte boter

1 eidooier

 

Instructies:

Mix amandelen, suiker, bloem, en het extract tot het goed gemengd is. Met de hand mix je de boter en de dooier erdoor tot het goed door elkaar is. Laat het even staan. Verwarm de oven voor op 175 C. Haal stukjes deeg van de bal af ongeveer zo groot als een walnoot en maak er halve maantjes van. Leg op een met boterbesmeerde bakplaat en laat ongeveer 20 minuten in de oven.