Menu:

Tarot

Tarot is voor mij een zeer goede manier om de hoedanigheid van dingen uit te vinden en advies te vragen over dingen waar ja/nee antwoorden niet mogelijk zijn.

Ik gebruik al een tijdje tarot, ook voor andere mensen en tot nu toe is alles (waarvan ik weet) uitgekomen.

Allereerst is het belangrijk dat je het idee achter tarot begrijpt. Je hebt een spel kaarten meestal van 78. Op deze kaarten staan plaatjes, en al die plaatjes samen vertellen een verhaal. Door de kaarten te schudden (en nog een aantal dingen waar ik later op terug kom) en ze in een bepaald patroon voor je te leggen, krijg je inzicht op welke aspecten van het verhaal dat het spel verteld voor jouw vraag van toepassing zijn.

Ik gebruik het Rider Waite Tarot deck en het bijpassende handboek: Spiegel van het Leven. Dus alles wat ik hier vertel is van toepassing bij dit deck. Mensen die beginnen met tarot zou ik dit aanraden.

Het Rider Waite deck verteld over het leven. Van de Dwaas tot en met Pentakels X. Alle kaarten staan dus voor een bepaald aspect in het leven en gaat ervan uit dat iedereen dat meemaakt in de loop van het leven.

Voorspellen met tarot betekent niet dat iets daadwerkelijk ook gaat gebeuren. Een voorspelling is een mogelijkheid. De voorspelling bij de tarot houdt in dat als alles gaat zoals op het moment dat je de voorspelling doet, dan komt de voorspelling uit. Het is dus niet zo dat je toekomst vastligt, net zomin als dat je moet leven naar de kaarten en bij ieder wisse wasje moet gaan zeggen: "Zie je wel, de kaarten hadden gelijk!" Zie het als een leuke manier om te zien wat er kan gebeuren, en als het uitkomt is dat mooi, maar neem geen HELE belangrijke beslissingen alleen aan de hand van tarot, het kan een goede aanvulling zijn, maar verder is het op zichzelf staant niet geschikt om alleen op basis van de kaarten belangrijke beslissingen te nemen.

Het schudden van de kaarten

Voor je met leggen begint, moet je zorgen dat je de vraag juist formuleerd. Dus stel een duidelijke vraag, waar geen ja of nee antwoord op is. Schud dan de kaarten op de manier die jij makkelijk vind en terwijl je dat doet moet je je concentreren op je vraag, visualiseer je vraag als een mist de kaarten omgeven en elke kleur wenselijk. Als je denkt dat je goed geschud hebt, pak dan van bovenaf het aantal kaarten die je nodig hebt en leg ze op de juiste volgorde neer. Wat deze volgorde is hangt van je vraag af. Lees je handboek voor legmanieren.