Menu:

Krachtige uitspraken

Ik kom in de boeken die ik lees en de tijdschriften, en soms ook in het dagelijks leven veel mooie uitspraken tegen. Uitspraken die de waarheid zijn en die je raken alsin een mokerslag. Omdat ik het zo jammer vind om ze verloren te laten gaan en ze graag met anderen wil delen, begin ik nu aan een "krachtige uitspraken" pagina. Gedurende dit jaar zal ik hier zoveel mogelijk van die uitspraken plaatsen. Check dus regelmatig terug!"Geen vogel verheft zich te hoog wanneer hij zich op zijn eigen vleugels verheft."

-William Blake"De zon, met al die planeten die om hem heen draaien en van hem afhankelijk zijn, kan nog altijd een tros druiven laten rijpen alsof hij niets anders te doen had in het universum."

-Galileo Galilei"We willen weten, als wij niet weten voelen wij ons niet veilig, onzeker. Weten geeft zekerheid, zelfs als het niet waar is."

-Don Miguel Ruiz"Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, maar ik denk; waarom zou ik het risico lopen?"

- Ronald Reagan"Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering"

- Salvador Dali"Loslaten betekent dat we de verbinding moeten verbreken met dat wat (of diegene die) ons vasthoudt. Het is niet de situatie of persoon die ons vasthoudt - al zijn we vaak geneigd om dat wel te denken - maar het is de gehechtheid eraan."

- Patty Harpenau"Wie in herinneringen leeft, leeft feitelijk helemaal niet, omdat leven uitsluitend in het hier en nu mogelijk is en herinneringen thuishoren in het verleden."

- Ruediger Dahlke"We hebben onszelf vanalles aangeleerd in het leven en op een gegeven moment denk je dat je dat bent, maar dat is een jas die je hebt aangetrokken. Zonder die jas voel je je kaal. Toch is het belangrijk dat je durft te ontdekken wat eronder zit."

- Marten Toonder"Mensen moeten hun kracht niet weggeven aan een ander door voortdurend anderen om een oordeel of goedkeuring te vragen"

- Irene van Lippe-Biesterveld"Blijf jezelf trouw, kind. Als je je eigen hart kent, heb je altijd minstens 1 vriend."

- Uit het boek the mists of Avalon van Marion Bradley"Ik ben, omdat wij zijn"

-Afrikaans gezegde"Leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken."

-John Lennon"Liefde geeft niets dan zichzelf en neemt niets dan zichzelf. Liefde bezit niet en wordt niet bezeten, want liefde is genoeg voor de liefde."

-Kahlil Gibran"Geluk proberen te vinden is als een vlinder proberen te vangen; het in gevangenschap houden brengt geen voldoening, pas als ze uitzichzelf op je neerstrijkt voel je het ware geluk."

-Cullen"Als er rechtgeschapenheid is in je hart, zal er schoonheid zijn in je karakter. Als er schoonheid is in je karakter, zal er harmonie zijn in je leven. Als er harmonie is in je leven, zal er orde zijn in het land. Als er orde is in het land, zal er vrede zijn op aarde."

-Confucius"In het zoeken naar wijsheid bent gij wijs; in het zich inbeelden dat gij haar bereikt hebt bent gij een dwaas."

-De Talmud"De taal van het denken zijn de woorden van het ego, de taal van het hart zijn de woorden vanuit liefde."

-Deepak Chopra"Liefde is een energie die waarheid naar boven brengt. Daar hoef je niets voor te doen; het is een natuurwet. Mensen geloven dat liefde een gevoel is, maar het is een kracht."

-A.H. Almaas"Het kan opeens zomaar voor je staan, het lijkt op iets om uit de weg te gaan. Dat is het vreemde van geluk; je maakt het waar of je maakt het stuk."

-Stef Bos"Begrip van de waarheid kan niet tot stand worden gebracht. Het kan alleen gebeuren. En als het komt, kan het niet worden aanvaard als de geest niet leeg is van 'mij' en het hart niet vervuld is van liefde"

-Meester Eckhart"Het is niet de oppervlakte die je mooi maakt, maar je zijn en handelen. Daar kan het uiterlijk een uiting van zijn, maar niet andersom."

-Nanke Bartholomeus