Menu:

Aarden en meditatie

Aarden en mediteren is al eeuwen oud en een zeer veel beoefende bezigheid door heksen en wiccans. Ikzelf mediteer minder dan ik zou willen, omdat ik krap met tijd zit, maar het is elke keer weer heerlijk om te doen.

Aarden

Aarden verklapt al veel van wat ze is met haar naam. De bedoeling is dat je met een bepaalde techniek energie put uit de aarde. Hiervoor hoef je trouwens niet buiten te zijn of de aarde daadwerkelijk te raken. Dit word vaak gebruikt door heksen en wiccans na vermoeiende dagen of lange reizen, maar ook als je graag wat meer energie wilt hebben.

Het verstandigste is het om wel buiten te beginnen met aarden als je het nog nooit hebt gedaan. Het liefst bij een boom op een rustige plaats. Ga rustig zitten adem regelmatig in en uit. Sluit je ogen, en visualiseer een wortel die vanuit je stuitje de aarde langzaam ingroeit. Doe dit zo geconcentreerd dat je het (bijna) kan voelen. Laat de wortel na een tijdje vertakken in de aarde. Laat hem dieper en dieper in de aarde groeien totdat je het gevoel krijgt dat het goed zit. Zuig dan in je visualisatie langzaam energie door je wortels naar boven je lichaam in. Voel de ruwe energie van de aarde je lichaam vullen. Als je genoeg energie hebt, laat dan je wortel weer terug in je lichaam gaan en klaar ben je!

Dit kun je met wat oefening ook thuis doen, zelfs op je werk. Ookal zit je in een flatgebouw! Je laat gewoon je wortel door de verdiepingen heen de grond in groeien!

Meditatie

Allereerst wil ik zeggen dat dit MIJN manier van mediteren, en er zijn zoveel manieren! Wees dus niet bang om andere methoden te gebruiken.

Mediteren is een manier om je geest wat rust te gunnen en te ontspannen. Het hoeft lang niet altijd zo te zijn dat je "nergens" aan denkt, je kunt zelfs juist heel gericht aan iets denken. Dit laatste is mijn methode, omdat ik eigenlijk niet echt "nergens" aan kan denken. Hieronder is een meditatie die ik graag gebruik:

Ga lekker zitten, je hoeft niet perse met je benen over elkaar, ikzelf "hang" graag een beetje op m'n bank. Adem rustig in en uit. Doe je ogen dicht. Brand een prettige wierook of olie in een brandertje. Dit is een ontspannings meditatie. Denk aan een groot korenveld op een heuvel. Zie jezelf door het veld lopen. Het is zomer, de wind waait door je haren, het koren raakt je benen. De warme zon schijnt op je huid. Vogels vliegen over je heen, de lucht is prachtig blauw. Doe alles wat je wilt; ren door het veld, of laat je erin vallen. Doe waar je zin in hebt. En als je er genoeg van hebt, dan keer je weer terug naar waar je in de aardse wereld bent. Voila! Meditatie! Je kunt allerlei soorten meditatie doen, en ook zo lang als je zelf wilt. van 5 minuten tot uren achter elkaar, doe het gewoon zo lang je er zin in hebt!