Menu:

Magie en visualisatie

Magie is in mijn opinie: Het versturen, ontvangen, vervormen en aanschouwen van energie.

Een voorbeeld:

Een Christen bid, dat is energie versturen (naar hun God)

Een heks heeft bijv. een esbat, dat is ook energie versturen (en ontvangen). Een heksenritueel bevat vaak magie, maar zou het niet een beetje krom zijn om te ontkennen dat bidden ook magie is? Ik vind van wel.

Met magie kun je werken, maar om de energieen in beweging te brengen is vaak visualisatie nodig. Hier verderop meer over. Doormiddel van een spreuk, of ritueel verstuur je energie, dit is magie.

Maar wat is dan zwarte magie? Zal je vast denken. Voor ik dit uitleg is er iets wat ik kwijt moet: ER BESTAAN GEEN ZWARTE HEKSEN. Ooit van een zwarte Christen gehoord??? Precies, je bent een heks, of je bent wat anders, zo simpel ligt het. Mensen die zeggen heks te zijn maar zich niet aan de wetten houden, zijn geen heks! Natuurlijk moet je niet bij de kleinste overtreding roepen: Je bent helemaal geen heks! Maar als bepaalde dingen heel erg sterk afwijken, dan is het WAARSCHIJNLIJK geen heks.

Ok, zwarte magie. Zwarte magie is heel simpel, het is energie die gebruikt word voor doelen die slecht zijn. ALLE VLOEKEN ZIJN ZWARTE MAGIE. Je mag als heks nooit een vloek uitspreken. Zwarte magie is alle magie die gebruikt word om mensen te schaden.

Visualisatie. Voor sommige mensen erg moeilijk, voor andere doodsimpel. Een preciese defenitie van visualisatie is lastig. Ik zou het zo omschrijven: Het is dingen projecteren op de buitenwereld. Dus ik zie bijvoorbeeld een appel. Ik visualiseer dat de appel van rood naar paars gaat. Ik weet dat de appel rood is, maar omdat ik me concentreer, lijkt deze paars. Ok, dit was lastig. Een ander voorbeeld: Ik kijk op een heldere dag naar buiten, de lucht is helemaal blauw. Ik wil een wolk zien, ik weet al welke vorm, dan concentreer ik me, en zie ik daadwerkelijk de wolk. Al weet ik dat die er niet echt is. In magie werkt visualisatie bijna hetzelfde. Je ziet de energieen omdat je je concentreerd, en daardoor kun je ermee werken. Het is als dromen terwijl je wakker bent en alles zelf in de hand hebt. Bij magie is visualisatie heel erg belangrijk, het helpt je met het sturen van de energieen en het ontvangen, eigenlijk alles van je magische werk te zien. Maar dan is het niet meer zo dat je "weet" dat het er niet is, want al het magische wat je visualiseerd, is echt!

Kruidenmagie:

De magie van kruiden is al eeuwenoud en werd door de heksen van vroeger al gebruikt bij vele rituelen en natuurlijk de geneeskunde. Hier vertel ik eerst iets over de magische werking van kruiden.

Het mengen van kruiden

Hiervoor gebruik ikzelf een vijzel en visualisatie. Als ik de kruiden meng dan visualiseer ik twee dingen: Wat ik wil dat de kruiden voor mij doen, en dat ik energie stuur door mijn hand en de vijzel heen in de kruiden. Dit alles terwijl ik de vijzel met de klok mee, ook wel deosil (als ik iets wil laten gebeuren) of tegen de klok in, ook wel widdershins (als ik iets wil uitbannen) draai.

Het in werking stellen van een mengsel

Als ik het mengsel gemaakt heb stop ik het in een potje. Dan neem ik het mee naar buiten en begraaf ik een gedeelte van het mengsel in de grond (met niets eromheen). Vervolgens loop ik naar een stroompje en laat ook daar een gedeelte van het mengsel in vallen. Dan zoek ik een plek op waar aardig wat wind staat en laat een gedeelte van het mengels uit mijn hand met de lucht mee vliegen. En als laatste zet ik mij ketel buiten en leg daar de rest van de kruiden in, die ik dan verbrand. En zo draag ik met kruiden mijn magie uit.

Soorten kruiden bij soorten rituelen

Basilicum: Als je een beetje basilicum in een pot dichtbij je keukenvensterbank kweekt, zal het je beschermen tegen kwade en negatieve gedachten.

Dille: Drink het als een thee, of je kunt een paar bladeren in je zak steken: je zult je aantrekkelijker voelen en klaar om iemand te ontmoeten.

Eucalyptus: Als iemand in je gezin heel ziek is, brandt je een beetje eucalyptus en een oranje kaars bij een foto van de betrokken persoon.

Kamfer: Als je veel ruzie maakt in je huishouden, brand dan een beetje kamfer met een beetje wierook. Zorg er wel voor dat je de kamer verlaat en de deur achter je sluit, omdat de dampen tamelijk gevaarlijk zijn en kamfer alleen gebruikt mag worden als je heel voorzichtig bent.

Kaneel: Om nieuwe vrienden en geluk thuis te verwelkomen brandt je een beetje kaneel, samen met drie groene en vier roze kaarsen.

Koriander: Als je iets echt graag wilt, brandt je een beetje koriander tweemaal per week en je zult krijgen wat je wilt. (wees voorzichtig met wat je wilt, want je zult het krijgen, wat het ook is)

Kruidnagel: Als je je met iemand wilt verzoenen, brand dan wat kruidnagel met een beetje wierook en je woede zal verdwijnen.

Peterselie: Dit is een heel sterk afrodisiacum - je kunt er elke dag wat van eten.

Rozemarijn: Besprenkel je beddenlaken met een paar druppels rozemarijn om een vredevolle nachtrust en mooie dromen te hebben.

Tijm: Brand een of twee blaadjes met een beetje mannawierook en geld zal heel snel je huis binnenrollen.



Kaarsenmagie:

Veel heksen gebruiken kaarsenmagie, en ikzelf gebruik het ook af en toe. Kaarsen worden al eeuwen gebruikt bij rituelen bij vele geloven. Verschillende soorten kaarsenmagie worden door heksen gebruikt. Zo heb ik kaarsen bij mijn rituelen voor de windrichtingen en voor de God en Godin. Hier behandel ik kaarsenmagie die te maken heeft met kleuren.

Toen ik laatst een potion brouwde om de liefde tussen mij en mijn vriend te bevorderen heb ik de potion bij een rode kaars neergezet die was ingevreven met rozenolie, de potion heeft gewerkt overigens...

Kleuren en hun betekenis:

Wit: Voor waarheid, macht en realisatie

Lichtblauw: voor serenitiet, geluk, spiritualiteit en bescherming

Donkerblauw: staat voor depressie

Bruin: voor besluitvorming

Vermiljoenrood: voor liefde, aantrekking en vriendschap

Donkerrood: voor geesteskracht en levensgedachten

Goud: voor aantrekking en overtuiging

Geel-groen: staat voor jaloezie, ziekte en woede

Zwart: staat voor droefheid wanneer je gekwetst bent

Oranje: staat voor zenuwen, stimulering, gemoedsrust, moed en activiteit

Paars: voor ambitie, overwinning en grote kracht

Roos: voor succes en eer

Rood: voor liefde, aantrekking en kracht

Groen: voor geld en rijkdom

Geel: voor mentale activiteit, intellect en overtuiging

Helderrood: seksuele aantrekking

Grijs: tegen kwade krachten



Edelstenen:

Edelstenen worden al eeuwen gebruikt door heksen. Ze bezitten ieder voor zichzelf bepaalde energien en krachten die we kunnen gebruiken bij onze rituelen en magie. Op deze pagina vertel ik alleen over de eigenschappen van bepaalde stenen die veel voorkomen.

Rozekwartz

Maakt het hart rustig en verschaft onvoorwaardelijke liefde.

Agaat

Neemt stress weg.

Amethist

Kalmeert, ontspant en wekt slaap op.

Blauwekant-agaat

Brengt emotionele zekerheid.

Adventurijn

Stimuleert de intuitie.

Zwarte onyx

Legt verdronge emoties bloot.

Carneool

Stimuleert gevoelens van eigenwaarde.

Malachiet

Beschermt.

Paarlemoer

Zorgt voor evenwicht en beperkt negativiteit.

Rodoniet

Verhoogt het zelfrespect.

Emerald

Bevordert koestering, ontwart troebele gedachten en zorgt voor ongestoorde nachtrust.

Jaspis

Heeft geneeskracht  die op alle chakra's werkt.

Lapis lazuli

Opent het hart en bevordert vertrouwen.

Kwarts

Heeft een kalmerend effect en brengt innerlijke rust en vrede.

Topaas

Ontspant en hersteld het evenwicht en is vooral effectief tegen nachtmerrie's.

Sodaliet

Helpt tegen communicatie problemen.

Tijgeroog

Beschermt.

Turkoois

Brengt evenwicht.