Menu:

Homeopathie

Ik vind dat er op een site als deze ook een plekje voor homeopathie en natuurlijke geneeskunde moest zijn, en dus hier een klein beetje daarvan. Ik schrijf hier niet alles wat ik weet want dan ben ik 5 jaar bezig (figuurlijk), daarom een kleine greep:

Flauwtes

Leg de persoon op z'n rug en maak knellende kleding los, speciaal die om de hals en taille. Zorg dat hij zoveel mogelijk frisse lucht krijgt en breng een koud compres op het voorhoofd aan. Als de patient weer bijkomt geef hem dan warme thee, of als hij dat liever heeft, koud water. Als flauwte langer dan een paar minuten duurt, moet je contact met een dokter opnemen. Flauwvallen kan veroorzaakt worden door vermoeidheid, honger, een plotselinge emotionele schok, het zien van bloed, een slecht geventileerde kamer, enz. De ademhaling van de patinet is gewoonlijk oppervlakkig, de pols zwak, het gezicht bleek en het voorhoofd bedekt met zweetparels. Behandel de oorzaak, indien mogelijk. Als iemand zich alleen wat flauw voelt laat hem dan op een stoel zitten bij een open raam en zijn hoofd voorover buigen tussen de knieen en laat hem diep ademhalen. Enkele aangewezen middelen: Aconitum, Ignatia.

Stuipen en toevallen

Stuipen zijn krampen en het onwillekeurig samentrekken van de lichaamsspieren of ledematen. Bij kinderen worden zij vaak veroorzaakt door koorts, het krijgen van tanden of maagirritaties. Als het kind stijf word of zich zenuwachtig beweegt, roep dan een dokter. Zet het kind intussen vijf a tien minuten in een warm bad met de knieen opgetrokken tot de borst en houd een spons met koud water klaar om op het hoofd te leggen. Droog het kind af en pak het warm in. Als het bad het kind geen verlichting heeft gegeven, is er geen aanleiding om het te herhalen en is het het beste te wachten tot de dokter er is. Een van de naarste ervaringen is iemand te zien, die een epileptische toeval heeft. Dat is een plotseling geheel bewustzijnsverlies, dat slechts een kort ogenblik duurt. De patient valt vaak op de grond, soms met een gil en gaat dan stuiptrekken over het gehele lichaam. Schuimbekken en bijten op te tong kan voorkomen.

Behandeling

Steun het hoofd van de patient, wikkel een potlood of een ander hard voorwerp in een zakdoek en houd dit tussen de tanden om te voorkomen dat hij op z'n tong bijt. Houd zijn bewegingen niet met geweld tegen, maar wacht rustig het einde van de toeval af.

Hikaanvallen

Er zijn verschillende manieren om de hik te stoppen, maar als de aanval langer dan een uur duurt, moet je een dokter raadplegen.

1.Haal diep adem en houd deze zo lang mogelijk in.

2. Gorgel een minuut of twee met gewoon warm of koud water.

3. Drink met kleine teugjes enige glazen koud water.

4. Bedek neus en mond met een papieren zak (onder geen voorwaarden plastic!!), adem een paar minuten in en uit in de zak. De opeenhoping van koolzuur stopt soms de krampen. Als babies de hik hebben moet je eerst proberen ze boertjes te laten geven door ze op de rug te kloppen. Als dat niet helpt, kan men het kind aan een lepel laten likken die in honing is gedompeld of op een andere wijze is bevochtigd en in suiker gedoopt. Enkele aangewezen middelen: Aconitum, Arnica, Ignatia.

Bloedneus

Herhaalde bloedneuzen zijn een medisch probleem, maar het is belangrijk te weten, hoe een op zichzelf staande bloedneus moet worden aangepakt. Overtuig je ervan dat geen bloed is ingeslikt en het beste is de patient te laten zitten doe dan het hoofd tussen zijn knieen en leg een koud compres op het hoofd. Als hij zich niet flauw voelt, houd dan zijn hoofd onder een koude kraan. Maak kleding en alles dat nauw om de hals is los en geef hem zoveel mogelijk frisse lucht. Leg de patient NOOIT op de rug en laat hem ook z'n neus niet snuiten!

Insectensteken en beten

Een koude omslag met azijn aanbrengen, een theelepel azijn op een liter water. Indien mogelijk, altijd de angel met een pincet verwijderen. Plaatselijk aanbrengen van Apis D 3 vloeibaar helpt buitengewoon. A.C.U.-tinctuur zal ook vaak helpen. Extreme overgevoeligheid voor insectenbeten is een zaak voor de dokter. Bij plotselinge hevige zwelling van het gehele lichaam helpt Aconitum zeer goed of het gebruik van Apis D 3, 10 druppels elke 10 minuten tot de zwelling verdwijnt.

Deze informatie komt uit het boek: Homeopathie en natuurlijke geneeskunde door:Dr. Ch, Sharma

Homeopathische kruiden

Bergamot: Versterkt samentrekkingen van de baarmoeder en stimuleert het menstruatieproces.

Calendula: Zeer effectief bij elke soort schimmel- of bacteriele infectie.

Cramp bark: Om heftige menstruatie en hoofdpijnen te verlichten.

Duizendblad: Helpt bij menstruatiepijnen en reguleert de menstruatiecyclus (moet 2x per dag als thee worden gebruikt)

Echinacea: Om het immuunsysteem te versterken en om keelpijn te bestrijden.

Frambozenblaadjesthee: (de vorm van de framboos lijkt op de binnenkant van de baarmoeder) word door profesionele kruidendokters verstrekt in de laatste dagen van de zwangerschap om de bevallen te vergemakkelijken.

Glidkruid: Werkt kalmerend bij nerveuze aandoeningen.

Herderstasje: Helpt baarmoederbloeding voorkomen.

Johanneskruid: Een zeer succesvolle natuurlijke vervanging voor Prozac.

Kuisboom: Voor onregelmatige menstruatie

Lavendel: Om een kussentje mee te maken voor het bevorderen van ontspanning en slaap.

Maispluim: werkt vochtafdrijvend, wat verlichtent werkt bij blassontsteking.

Mariadistel (of melkdistel): verbonden met de Maagd Maria en het beste middel tegen een kater, mits je het inneemt voor je gaat drinken!

Robbertskruid: Om inwendige bloedingen te stoppen en voor alle gynaecologische kwalen.

Vrouwenmantel: Verbetert de spierbalans van de baarmoeder: bij regelmatig gebruik vermindert daardoor de kans op een "hysterectomie" ( verwijdering van de baarmoeder). Onderzoek toont aan dat een hysterectomie bij diegenen die vrouwenmantel gebruiken met eenderde verminder is.

(Bij twijfel over een kwaal of wanneer de kwaal voortduurt, moet je een gekwalificeerde (kruiden)dokter raadplegen)