Menu:

Dromen, wat is dat?

Vanwege de grote belangstelling voor mijn droomverklaringen die ik helaas voor de site bezoekers het meest over de mail krijg, heb ik besloten hier een kleine pagina over dromen te maken.

Wat is dromen?

Over het algemeen word er vanuit gegaan dat je als je droomd jezelf in een andere staat van zijn bevind. Dit is misschien wat moeilijk gezegt, maar het komt hier op neer: Als je wakker bent, op school zit of werkt, dan ligt je denk en voel nivo op een bepaalde golflengte. Echter, er zijn vele verschillende golflengtes. Zo is het dat je als je bijvoorbeeld mediteert, je je in de alfa-golflengte bevind. En zo werkt het met dromen ook. Als je droomd, dan ligt je denken en voelen op een speciale golflengte, waardoor je dingen ziet/voelt, die je anders niet zou voelen of zien.

Wat doen dromen?

Veruit de meeste droomverklaarders zeggen dat een droom je een spiegelbeeld van je ziel laat zien. Het laat je zien wat je onbewust voelt of denkt. Het is dus heel vaak NIET zo dat dromen van voorspellende aard zijn, maar ze betekenen wel degelijk iets. Sommige dromen kunnen iets belangrijks betekenen, andere minder, maar ze betekenen ALTIJD iets. Een verborgen haat, angst of jalouzie kan uit een droom blijken die misschien naar je eigen idee heel ergens anders over gaat. Dromen vertellen nooit letterlijk wat er aan de hand is, maar ze maken gebruik van symbolen.

Wat betekenen dromen?

Het laten verklaren van een droom kan je heel erg veel over jezelf leren. Maar niet iedereen weet hoe ze hun dromen kunnen verklaren. Droomverklaren is iets wat iedereen kan leren. Als je begrijpt dat dromen gebruik maken van symbolen dan kom je eigenlijk al een heel eind. Maar hoe kom je er dan achter waar die symbolen voor staan? Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel boeken op de markt die je kunnen vertellen wat de symbolen betekenen. Al kun je met je eigen verstand ook al een aardig eind komen. Dromen die zich in een huis manifesteren, zijn meestal dromen over jouw gedachtengang, terwijl dromen die buiten zijn, juist meer over jouw mening van de buitenwereld gaan.

Hoe onthoud ik mijn dromen?

Er zijn een heleboel middeltjes en dingen die je kunt doen om je dromen te onthouden, wat voor jou werkt moet je alleen zelf uitvinden. Stella Maris, lid van onze site gaf al aan dat een glaasje water zou kunnen helpen. Verder zijn er meer bekende dingen, zoals dromenvangers, droomdagboeken en tarot. Een dromenvanger is over het algemeen een ring met daartussen een draad gespannen, die daaronder veren en kralen laten hangen. Het idee van een dromenvanger is eigenlijk meer om kwade dromen weg te houden. Hang je dromenvanger boven je bed, op een plaats waar s'ochtends de eerste zonnestralen op het net (het gespannen draadje tussenin de ring) vallen. Kwade dromen zullen in het net gevangen blijven en de goede dromen zullen langs de veren en kralen je geest bereiken. Een droomdagboek is ook een goede manier om je dromen te onthouden. Schrijf s'ochtends zodra je wakker word meteen je droom op in een schriftje (je droomdagboek), en op deze manier zul je ze onthouden. Verder kun je met behulp van tarot kaarten of runen die je onder je kussen legt ook proberen dromen te onthouden.

Hoe kan ik mijn dromen beinvloeden?

Als je graag over een bepaald onderwerp wilt dromen kun je voordat je gaat slapen over het onderwerp mediteren. Verder kun je tarot of runen die voor dat onderwerp staan gebruiken om een bepaald onderwerp in je droom aan te trekken door het onder je kussen te leggen. Er bestaan ook recepten voor een eigen droom kussen, waarvan ik hieronder er eentje zal plaatsen. Je kunt ook de Godin vragen je een bepaalde droom te sturen voor je gaat slapen.

Het liefdes droomkussen:

Nodig:

Lavendel, rozenolie, basilicum

Stop in je kussensloop de lavendel, zoveel als je zelf wilt. Sprenkel er een paar kleine druppeltjes rozenolie overheen en wrijf het daarna lichtjes in met een blaadje basilicum. Een droom over de liefde is onderweg!

Wat is een Lucide droom?

Lucide dromen zijn dromen waarin je er bewust van bent dat je droomt en daardoor alles kunt doen in die droom wat je maar zelf wilt. Dromen over een waterval of een stroom water vanuit de natuur geeft je de kans om je droom lucide te maken. Lucide dromen komen bij ongeoefende mensen weinig voor. Ook hier zijn weer middeltjes om lucide dromen op te wekken. Er bestaan veel ademhalingstechnieken en bepaalde oefeningen, maar ik heb daar weinig vertrouwen in. Nogmaals: ontdek je eigen middeltjes.